torsdag 26 mars 2009

Sömnbrist och bad.

I natt har Rio tyckt att det var en bra idé att vakna varje timme. Hans mamma tyckte inte att det var en lika bra idé. Han ville dessutom inte somna om vid några tillfällen efter matning och blöjbyte, utan ville ligga och prata. Det ville inte hans mamma. Efter 4,5 timmars sammanlagd sömn under natten var jag helt slut. Som de flesta småbarnsföräldrar. Mats tog över vid 06.30 och jag fick tre underbara timmars sömn i ett sträck.

Har funderat en del på det där med att dela på nätterna som många tycker att man SKA göra för att vara jämställda. Men jag tror inte riktigt på det. Eftersom Rio vill äta ca 20 minuter varje gång han vaknar på natten och på det ett blöjbyte som tar ca två minuter så känns det ju löjligt att väcka Mats för att han ska gå upp och byta blöja. Jag är ju redan vaken. Och om en av oss får sova på natten så är ju den utvilad på dagen och orkar med allt som ska göras då (matlagning, handling, städning, tvättning osv). Känns som att vi kommer att dela mer på nätterna när Rio inte vill äta lika ofta.

I kväll har han badat för första gången. Det gillade han inte! Kan bero på att det var lite för kallt i vattnet, men han var mäkta nöjd när han kom upp och blev invirad i ett stort badlakan. Vår lilla kille!

1 kommentar:

  1. Vår lille son ville också äta varje timme i natt. Han är sex månader...

    (Men nej, det tillhör inte vanligheterna.)

    SvaraRadera