torsdag 12 mars 2009

+8 dagar!

Var på förmiddagen hos barnmorskan för sista gången. Hon konstaterade att bebisen fortfarande är ruckbar och att den inte vänt huvudet åt sidan som den ska. Hon tror inte att den blir fixerad förrän värkarna sätter i gång. SF-måttet hade dessutom minskat, vilket kan bero på att bebisen ligger annorlunda mot förra gången eller att det var en annan barnmorska som mätte för en vecka sen. Men eftersom jag nu är i vecka 41+1 så tyckte hon att detta ska kollas upp, så i morgon bitti ska vi till förlossningen för CTG och ultraljud. Beroende på hur det går i morgon får vi en ny tid på förlossningen för igångsättning nästa vecka.

Känns lite... ja, jag vet inte, obehagligt, oroligt? Säkerligen är det inget konstigt att SF-måttet minskat men det hade ju varit skönare om allt var precis som det ska. Däremot rör den sig som vanligt, om inte mer, och hjärtljuden var helt normala så det känns ju skönt.

Skönt dessutom att de hade en tid i morgon bitti så att vi inte behövde vänta hela helgen.

Tack till er som kommenterar och uppmuntrar (särskilt Rebecka eftersom vår situation liknar er mer och mer!), känns skönt att ha lite stöd från folk omkring!

2 kommentarer:

  1. Det är säkert inget konstigt alls att SF-måttet minskat. Det är säkert som du säger - antingen har bebben flyttat sig lite, eller så beror det på att olika bm mäter på lite olika sätt.
    Var inte orolig för att åka upp till förlossningen. Mitt intryck av förlossningen och bb är att personalen är fantastiska.
    Och när ni så småningom hamnar på bb - ha inte bråttom hem, det är rena drömtillvaron där! Framför allt serveras mat fyra gånger om dagen, bara att hämta. Och den är god! (Åtminstone när vi var där.)
    Lycka till i morgon!

    SvaraRadera
  2. Inget inlägg än. Hoppas att det satt igång nu.

    SvaraRadera