måndag 8 juni 2009

I den här takten är Rio snart tonåring!

Startade dagen med en nästan två timmar lång promenad med Christina och Solweig i förmiddags. Skönt att vara ute trots lite trist väder.

På onsdag börjar Mats 10 veckor långa semester/pappaledighet, ska bli så skönt att vara lediga tillsammans hela familjen! Har planerat in lite saker under de här veckorna, bland annat midsommar i Dalarna med familjen Gunhamre (och förhoppningsvis Morsings/Anderssons), shopping på Lager 157, en vecka i Strömstad med familjen Birgersson, hälsa på farfar i Enköping och förhoppningsvis vara ute i solen lite.

Semestern inleds med att vi på onsdag ska åka och köpa en ny säng till Rio. Han växer fort den lille mannen och nu när han inte ligger still längre så lyckas han ett antal gånger per natt hasa ner sig i sängen så att han slår i fotändan. Och när han då inte kan sträcka ut benen så vaknar han med knäna i ansiktshöjd och vi måste lyfta upp honom till huvudändan igen. Och det känns ju lite onödigt att både hans och vår nattsömn ska störas av det här. Så en ny säng känns nödvändigt.

Annars ägnar Rio dagarna numer till att slå medvetet efter saker, greppa tag i skallror, handdukar, filtar eller vad helst han kommer åt. Och allt ska in i munnen. Mysigt ser han ut att tänka när han har munnen full med filt... Han fortsätter också att vända sig om från mage till rygg, för på mage är det inte särskilt kul att ligga tydligen. Och stadigare i nacken är han också, nu kan han hålla upp huvudet själv när han han blir buren (dock är det fortfarande ganska vingligt). Det är mycket som händer i hans utveckling och fort går det, så det är väl kanske inte så konstigt att det är jobbigt för honom - därav gnälligheten gissar jag.

Nu ska jag ju inte påstå att han gnäller och är ledsen hela dagarna, det är han definitivt inte. Och när han ler ett av sina många solskensleenden, då smälter man och glömmer bort allt annat! Hoppas att han förstår hur älskad han är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar